The W8 forum Homepage
Forum Home Forum Home > Members > USA - East
  New Posts New Posts RSS Feed: Ken's Car
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

 Shoutbox  Your message
You must log in to shout!

Ken's Car

 Post Reply Post Reply Page  <1 161718
Poll Question: Is the Car Worth the Money?
Poll Choice Votes Poll Statistics
10 [90,91%]
0 [0,00%]
1 [9,09%]
You can not vote in this poll

Author
Message
Superman View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 10-Oct-2013
Location: LA
Online Status: Offline
Posts: 863
  Quote Superman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ken's Car
    Posted: 15-Oct-2015 at 01:50
Ken now owns my BBS RS800 W8 Sport Madras wheels.
Back to Top
KenBIII View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 06-Mar-2014
Location: RI, USA
Online Status: Offline
Posts: 397
  Quote KenBIII Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15-Oct-2015 at 15:09
Originally posted by SeaHunt

Check the plastic tee piece near the recovery bottle
Mine was leaking there, replaced it with a nice brass tee :)


Thank you for the tip!
03 W8 AT "Sport" Variant
Back to Top
long_w8 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14-May-2011
Location: Detroit, MI USA
Online Status: Offline
Posts: 331
  Quote long_w8 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02-Nov-2015 at 22:37
You don't happen to get a cloud of steam when you first start the car in the morning, do you? That's a sign of a bad head gasket for sure.
'03 Variant MT6 Sport Package
'91 Mazda MX-5 "Miata", supercharged
Back to Top
KenBIII View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 06-Mar-2014
Location: RI, USA
Online Status: Offline
Posts: 397
  Quote KenBIII Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04-Nov-2015 at 16:05
I do not get a cloud of steam in the morning. And I stopped loosing fluid. Very strange indeed.
03 W8 AT "Sport" Variant
Back to Top
KenBIII View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 06-Mar-2014
Location: RI, USA
Online Status: Offline
Posts: 397
  Quote KenBIII Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23-Aug-2016 at 22:56
Hello everyone,

I apologize for my recent lack of activity on the site but I have had a lot of personal things to deal with.

But now for a plea of help . I recently replaced the lock carrier/radiator support, the coolant radiator, and the transmission pan as it was dented.

I have not yet refilled the transmission as I can not get the car to run. It will start up nice and strong and then immediately cut out, it seems to be an electronic kill as opposed to not being able to stay running. Using VCDS I keep getting the error codes:

17951 - Angle Sensor 1 for Throttle Actuator (G187)
            P1543 - 35-00 - Signal too Small
17580 - Angle Sensor 2 for Throttle Actuator (G188) Signal too Low
            P1172 - 35-00 -
17987 - Throttle Actuator (J338)
            P1579 - 35-00 - Adaptation Not Started
17699 - Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet (G83)
            P1291 - 35-00 - Signal too Large

Does anyone know what may be causing these issues and how to solve them? Any help is greatly appreciated. Thank you all in advance.
03 W8 AT "Sport" Variant
Back to Top
eddycooper View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 24-Aug-2014
Online Status: Offline
Posts: 53
  Quote eddycooper Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06-Sep-2016 at 04:37
Did you unplug the throttle body? The electronic throttle body does a couple things. It takes a reading from the gas pedal and sets the opening of the throttle plate. But it also has a couple sensors to check to see that the throttle plate is actually opened to the right angle. With those three codes all in the same unit, I'm wondering if it's just unplugged or there is a problem with the wiring.

As for the coolant temp sensor, it should be easy to check. If it's plugged in and the wiring doesn't look broken anywhere, then the sensor might be bad (though that's unlikely).
Back to Top
KenBIII View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 06-Mar-2014
Location: RI, USA
Online Status: Offline
Posts: 397
  Quote KenBIII Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06-Sep-2016 at 15:17
Thanks. I'll check that out. I just want to hear her run to get the motivation to finish up the work I have left to do.
03 W8 AT "Sport" Variant
Back to Top
KenBIII View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 06-Mar-2014
Location: RI, USA
Online Status: Offline
Posts: 397
  Quote KenBIII Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12-Sep-2016 at 17:25
eddycooper, you were right, just a simple sensor unplugged. I feel like an idiot for not realizing that buthe thank you so much!!!
03 W8 AT "Sport" Variant
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 161718

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.56a
Copyright ©2001-2009 Web Wiz

This page was generated in 1,563 seconds.